Оригинални или фалшиви очила?!

Всичко в света може да бъде преработено и подправено, включително и слънчевите очила.


Пазарите са разпределени негласно. Оригиналните слънчеви очила обикновено се продават в обособени магазини – физически или електронни такива, фалшивите очила са намерили място в различни страници в социалните мрежи, малки платформи за обяви, улични щандове за продажба, дори и с публикации от лични профили на потребители. Това разпределение на пазарите е първата червена лампичка, която трябва да ви светне в главата, когато решите да избирате маркови очила.

Проверете мястото, от което искате да купувате – било то физически или специализиран електронен магазин (сайт), прочетете отзиви и мнения от клиенти – какво им харесва като предложения, какво е отношението на персонала към клиентите, има ли добра информация относно предоставяните маркови очила, представя ли се гаранция и има ли рекламации.

Това може да се случи в местата, където се предлагат качествени марки слънчеви очила - там има входяща и изходяща информация за стоката – от персонал към клиент и обратно. Задължително се издават и документи, включващи пълните данни на търговеца, както и наименованието и марката на модела. При фалшивите очила - няма никакъв информационен обмен. Там нещата са ясни – имаме „марка“ очила, моделът най-често няма посочено име или номер, имаме и примамлива оферта, която често е в пъти по-ниска от цената на оригиналните слънчеви очила. Напоследък често срещано явление е всички модели на марки от коренно различен ценови клас да се предлагат на една и съща неестествено (съмнително) ниска цена.

Много използвани са промоциите и продажбите 2 или 3 в 1 . Т.е. купуваш един чифт очила, на цената 2 или З чифта. Разликата в предложението е, че при оригиналните марки, това също не може да се случи. Най – малкото защото при оригиналните слънчеви очила винаги има твърда и постоянна доставна цена, отговаряща на качеството. Без значение дали се продават във физически или електронен магазин. Разликите в крайната продажна цена към клиента биха могли да варират единствено в зависимост, дали конкретният модел е от нова – текуща колекция, или е по-стар, т.е. от отминал сезон. Моделите от отминал сезон обикновено са обозначени от търговците, че са Аутлет колекция / Outlet модел.

Tom Ford e една от най – актуалните марки дамски слънчеви очила в световен мащаб. Вземете например моделът и - Anoushka. Това е един от най-известните модели на дизайнера, който се купува и харесва еднакво от дамите на всички страни от модния спектър. Моделът е еднакво популярен по целия свят сред жените, които не са безразлични към своята визия. Тези очила бихте могли да забележите по улиците на всички модни столици, аи не само...., еднакво популярни са както в Ню Йорк, Рио де Жанейро, така и в Париж, Милано, Барселона и разбира се София. При покупка на този модел, от която и да е точка на света, ви се предоставя калъф, кърпичка и сертификат за автентичност, който да гарантира, че сте купили истински оригинален продукт с безупречното качество, гарантирано от името на бранда. Независимо от кой континент са закупени очилата, навсякъде те ще изглеждат по един и същ начин, а на самата рамка от вътрешната страна ще има един и същ надпис – обузначаващ името на модела, размерите, категорията на филтъра, както и цветът на рамката и стъклата. Но ако сте купили Tom Ford от улична сергия, или от съмнителна фейсбук страница – то почти на 100 % ще е ясно, че са ви продадени фалшиви очила.

Закупуването на слънчеви очила, без документ за направената покупка или търговска опаковка и сертификат на фирмата-производител, от най – близката до вас сергия, от обява в интернет, от човекът на плажа или пък било то просто подарени, означава, че никога няма да знаете със сигурност дали сте си закупили оригинални очила.

Какъв всъщност е проблема, купувайки фалшиви слънчеви очила (копия или реплика) на маркови модели?

Правейки изборът да се сдобием с фалшив модел, който отдалече на външен вид ще изглежда почти като оригиналният, но ще дадем значително по-малко пари за него, трябва да сме наясно, че го правим за сметка на очите си. Всъщност рискът е в това, че можем да попаднем на модели, чиито стъкла са направени от неоптичен полимер, подобен на използвания при производство на пластмасови бутилки. Очилата, които нямат достатъчно висока и ефективна UV защита, могат да навредят на зрението дори повече, отколкото, ако изобщо не се носят. При използването им, свиването на зеницата е нарушено. Това е основен защитен рефлекс, който предпазва окото от проникването на слънчевите лъчи. Липсата на ултравиолетов филтър и имитираният затъмнителен ефект на такива очила, може да доведе до увреждане, дори и до изгаряне на ретината.

Или може да спестите всичките тези притеснения, защото BrandsOutlet shop работи и предлага само оригинални слънчеви очила, като гарантира за качеството на продуктите. Моделите са от предходни колекции на съответните марки и дизайнери и се предлагат на цени до 60% по-ниски в сравнение с първоначалната препоръчителна цена на прозизводител. И нещо повече – може да се провери рейтинга и имиджа на BrandsOutlet.bg за разлика от случайно продадените от някой на улицата слънчеви очила, дошли незнайно от къде и продадени на безценица. Може да се прочете информация кой продава марковата стока, как работи с клиентите и дали те са доволни – все неотменни и важни неща в реалния свят на марковите стоки и онлайн търговията.

Слънчевите очила дават на някои от нас самоувереност, когато сме зад тях. Разбира се, че ги използваме и за това. От нашето изразяване, до нашата личност, до нашите несигурности, а може би до нашата интелигентност, а защо не и външна красота! Очите ни казват много на хората. Така че, следващия път, когато тръгнете, уверете се, че носите слънчевите очила по правилната причина, оригинали и закупени от Sunglasses.bg.

 

Sunglasses.bg