Как да изберем най-подходящите очила за формата на лицето си?

Ето окончателното ръководство!

Изборът на перфектните слънчеви очила изобщо не е лесен. Всяко лице е уникално и да разберем кои форми най-добре ни подхождат става почти невъзможна задача. Така че първо, ви представяме  кратко ръководство за намиране на отговор на съдбовния въпрос: Каква е формата на лицето ми?

По-нататък говорим и за очила, не се притеснявайте!

Кръгло лице



Ако имате лице с кръгла форма, дължината и ширината на лицето са почти равни. Нямате ъгли към челюстта, която също е закръглена. Скулите са най-широката част на лицето ви.

Овално лице


Лицата с овална форма са малко по-дълги, отколкото широки, подобно на формата на яйце, скулите представляват най-широката част на лицето. Челюстта и челото са заоблени, а страните на лицето са леко извити, няма остри ъгли.

Квадратно лице



Ако имате квадратна форма на лицето, имате квадратна челюст и минимални извивки на лицето си. Челото, скулите и челюстта са приблизително равни по ширина. Някои квадратни лица могат да бъдат толкова дълги, колкото са широки, докато други могат да бъдат по-дълги и правоъгълни.

Лице във формата на сърце

 

Ако имате лице с форма на сърце, имате леко заострена брадичка. Челото или скулите са най-широката част на лицето, като стават по-тънки към по-тясна челюст.

Е, сега, след като сме определили каква форма е лицето ви, можем да преминем към най- забавната част: Кои очила да изберете?

Очила за кръгло лице
Кръглите лица имат младежки и грациозен външен вид! За да получите малко по-продълговат ефект, създайте обем нагоре. Ето защо се препоръчват геометрични очила, които ще добавят липсващите ъгли към вашата структура на лицето. Стилове в по-голям размер също са добри, но не забравяйте да изберете остри линии. Тъмните цветове и смелите рамки за очила също се препоръчват, за да се създаде по-остър ефект. Показваме ви нагледно:

Очила  за овално лице

 

Овалното лице е като бяло платно, на което можете да  експериментирате с различни форми и цветове, единственият съвет е да избягвате рамки с голям размер, които често контрастират с линията на лицето ви. Освен размерът имате опция обаче да избирате измежду всички форми.  Затова се опитайте да го комбинирате с останалите черти на лицето си: смела рамка, ако имате тънки черти на лицето, ярки очила, ако имате блед  тен.

 Очила за квадратно  лице

 

Почти биха могли да те нарекат универсален. Много знаменитости са избрани именно поради тази причина, което е особено полезно на големия екран. Поздравления, спечелихте наградата за това, че имате перфектното лице, пододящо за всякаква  форма очила. Ако лицето ви е квадратно, изберете форми с извивки, които ще го омекотят: кръгли, овални, очила в стил котешко око и с форма тип пеперуда,  за да акцентират върху  очите и да придадат хармоничен вид  на лицето. Тайната обаче е да изберете  форми, които контрастират на чертите на лицето ви.

Слънчеви очила за сърцевидно лице



Вашето лице е  е грациозно и е възможно най-доброто  за носене на очила. Перфектните очила за вашето лице имат форма, която е трябва да е ниска, класически авиатори например, с  меки линии, които контрастират с  ъгловата брадичка. За жени препоръчваме флорални или пъстри модели, които са издадени извън  долната част на лицето. В допълнение, формата в стил котешко око ще направи челото да изглежда по-тниско  и по-малко.

След като разполагате с цялата информация, която ви е необходима, за да можете да изберете перфектните очила, всичко, което трябва да направите, е да кликнете тук и да се изгубите сред всички модели слънчеви очила и рамки за диоптрични очила на нашия каталог!

Разгледайте наличните артикули в сайта Brandsoutlet shop на следната връзка:

И. Симчева