Кой е най-добрият начин да почистите рамки за очила и техните лещи?

Четири съвета как да почистите добре очилата си, без да го повредите.

Причината за тази статия бяха някои забавни начини за почистване на слънчеви и диоптрични очила, които чухме от нашите клиенти, а нашата цел е да се научим да се грижим правилно за тях.

Първият съвет е да почистите очилата със специална кърпа от микрофибър. 

Обикновено такива кърпички можете да откриете в калъфа, който е безплатен и се изпраща в комплект с очилата, които сте купили. Можете и да си ги закупите отделно. Тези кърпи са чудесни за почистване на стъклата, защото са предназначени за премахване на мръсотия и мазнини от лещи. В противен случай, ако използвате нещо друго като салфетка или памучен парцал, няма да я почистите правилно и може да има частици или релеф, които да надраскат лещите на очилата. Истината е, че съветваме нашите клиенти винаги да имат такава кърпичка със себе си не само за очилата си, но и за мобилния си телефон или какъвто и да е екран, тъй като това е най-добрият избор за почистване на цифрови екрани (таблети, GSM-и и др.).

слънчеви очила авиатор    слънчеви очила авиатор

Вторият съвет е да почистите очилата със специална  течност / спрей.

На пазара има няколко продукта. Можете лесно да ги откриете в големите търговски вериги, в магазините за козметика, дрогериите, или в оптиката. Тези спрейове са специално разработени за защита на покритието на стъклата. Много от тези продукти защитават допълнително лещите, създавайки антистатичен филм. Начинът е да напръскате лещата от двете страни и да ги почистите с кърпа от микрофибър.

слънчеви очила авиатор

Трети съвет е, ако вашите очила са силно замърсени не само на лещите, но и на рамките, има оптични магазини, или бижутерии, които разполагат със специални ултразвукови апарати за почистване на часовници, бижута и рамки за очила.

слънчеви очила авиатор

Последният съвет е да избягвате контактите на очилата с други химикали и топла вода, тъй като това е много вероятно да причини проблеми със стъклата.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на нашата фейсбук страница. На Sunglasses.bg може да откриете стотици модели оригинални рамки за очила и слънчеви очила от реномирани марки, с гарантоиран произход и качество!

Sunglasses.bg