Световният ден на зрението / World Sight Day

Вижте кратката информационна беседа на д-р Ивелина Питакова, посветена на очните заболявания и методите за превенция, корекция и лечение.

Поради социалната значимост на очните заболявания и зрителните нарушения, през месец октомври се отбелязват няколко специални дати. Всеки втори четвъртък на октомври отбелязваме Световния ден на зрението / World Sight day , а 15 октомври е Денят на белия бастун - символ на самостоятелност на хората със зрителни проблеми. 

Едно от основните направления на работа на Lions Clubs International е именно борба със слепотата - както физическата, така и духовната. Пордати тази причина гореспоменатите дати имат специално място в календара на всеки Лайънс клуб и национално лайънс сдружение. Стара традиция е през месец октомври Лайнъс клубовете да провеждат редица инициативи свързани с подпомагане на хора с този род дефицити и нарушения.

Д-р Ивелина Питакова е офталмолог, наш приятел и член на ЛК Варна. Чухте нейната кратка информационна беседа, посветена на Световния ден на зрението / World Sight day

В рамките на целия месец октомври, Sunglasses.bg и нашите партньорски оптики, добавяме към нашите аутлет промоции и допълнителна остъпка от 10% за оригинални рамки за очила , както и за слънчеви очила, закупени на място в нашия офис или на сайта. Не забравяйте да разгледате и категория AUTUMN SALE / ЕСЕННА РАЗПРОДАЖБА , където ще откриете стотици артикули на цена с до -70% намаление от RRP.

д-р Ивелина Питакова