Слънчеви очила GUESS – GU, GF, GG или Marciano?

Брандове, модни линии и ценови класове на слънчевите очила на американската компания.

Американският моден бранд е изключително популярен, освен с безбройните си колекции чанти, дрехи и обувки, и със своите няколко модни линии слънчеви очила. И тук идва объркването у потребителите, което ме провокира да напиша тази статия.

Guess by Marciano
Може би много от вас са чували, или най-малкото им е направило впечатление бранда Guess by Marciano, или изписано някъде наобратно Marciano by Guess.
Marciano е линията на GUESS, известна с новия си прочит на модерния стил или казано по друг начин – луксозният вариант на GUESS. С годините е намерила място на пазара като отделен бранд на американския моден гигант. Очилата MARCIANO внасят достъпен лукс и са перфектни за всяка визия - бизнес облекло, вечерно или за специални поводи. Може да ги намерите на нашия сайт и в другите онлайн магазини и оптики в отделен раздел или щанд, обособен за различните брандове.

GU, GF или GG ?
Слънчевите очила GUESS, както и тези на всички марки имат номерация на моделите, която следва хронологично тяхното пускане на пазара през годините. Прави впечатление, че в различни модни линии и партиди очила, абривиатурата на производителя, стояща пред номера на модела може да бъде срещната в три варианта: GUESS – GU, GF и GG.

Това което е хубаво да знаят потребителите е, че това не е просто различен начин за маркиране на модели, а отразява някои скрити особенности на всеки модел очила.
Като например място на производство, ценови сегмент в който е насочена колекцията, пазара за който е предназначена и разбира се, от там и качеството на всеки екземпляр.

По правило линията GU е масовата, с изключително добро качество и отлично съотношение цена/качество. Стои по-високо в маркетинговото представяне на GUESS от другите две.

Линиите GF (съкращение на Guess factory) и GG ( G by Guess) стоят във всяко едно отношение с една идея по-ниска от своя събрат GU. И с още едно ниво по-надолу от Marciano. Нашият опит показва, че при определени модели от тези линии се наблюдават компромиси по отношение на вложените материали, качество на изработка и окомплетовката на очилата с калъфи и кърпичка. Някои модели GF вървят с по-евтини калъфи, без кърпичка за почистване, а при GG калъфа отсъства и е заменен с мека торбичка за съхранение. Което в крайна сметка за всеки клиент е от различна степен на важност. Всичко останало е въпрос на личен вкус и избор.
Добрата новина тук е, че всички тези недостатъци са компенсирани от значително по-ниската цена на тези серии Guess. Разликата достига до 20-30% според конкретните оферти на различни доставцици и търговци.

В заключение, искам да отговорим на въпроса който сме срещали – кои са оригиналните очила GUESS? Отговорът е, че и четирите цитирани серии на марката са оригинални, а не имитиращи продукти. Това което не е коректно, е да сравнявате ценово слънчеви очила от четирите линии, защото става дума за различно качество, предназначено за различни пазари и за потребители от различни ценови сегменти.

На Sunlasses.bg може да откриете марката очила Guess by Marciano, обособена в отделна категория като различен бранд на аутлет цени 119 - 129 лв. след намаление с над 65%.
Най-популярната серия на марката GU е на цена между 109 – 129 лв. след аутлет намаления с около 5% , а моделите GF продаваме на цена 99 лв. при намаление 49%.

Sunglasses.bg в момента не предлага серията GG.

 

Sunglasses.bg