Най-горещите тенденции при слънчевите очила през лято 2024.

Ако искате да се се възползвате максимално от слънчевото време през летния сезон, може би най-важният аксесоар е чифт слънчеви очила.

Слънчевите очила предлагат необходимата защита от ултравиолетови лъчи, от любопитни погледи на улицата и от прекалено ярката светлина, когато сте на открито. Въпреки че не можете да сгрешите с класически стил като големи черни очила, или авиатори с метални рамки, слънчевите очила също осигуряват модерна визия и са начин да експериментирате с тенденциите.

Най-популярните стилове тази година обхващат гамата от цветни рамки в искрящи цветове, през буквално розови очила до елегантна класика с уникални акценти.

Вижте 10-те най-добри тенденции при слънчевите очила за 2024 г. и се пригответе да се насладите на лятото с нов поглед върху живота.

1. Слънчеви очила в стил котешко око

Слънчевите очила Cat-Eye са безвременна класика, която никога няма да излезе от мода. Тези слънчеви очила са идеални за жени, които искат да добавят нотка ретро шик към външния си вид. Заострената форма на рамката е проектирана да привлече вниманието към очите, което ги прави идеални за тези, които искат да направят смело изявление.

2. Огромни слънчеви очила

Овърсайз слънчевите очила са популярна тенденция от няколко години насам и прогнозираме, че те ще продължат да бъдат популярни през 2025 г.

Тези слънчеви очила са идеални за жени, които искат да направят впечатление и да се откроят от тълпата. По -големите рамки осигуряват повече покритие, което ги прави идеални за тези, които искат да защитят по-добре и кожата на лицето си от слънцето.

3. Бели слънчеви очила

Перлено или снежно белите слънчеви очила са за дамите, които се отличават с уникален и смел външен вид.

4. Метални рамки

Класическите метални рамки тази година са по-разчупени от всякога. Топлината на златото и прохладата на среброто допълват всеки тон на кожата, така че можете да изберете любимия си, или прегърнете визия от смесени метали в комбинация с вашите бижута.

5. Розови очила

Има какво да се каже и за буквалното гледане на света през розови очила, дори ако лещите са оцветени в тъмно сиво. Често срещани това лято са обаче и изцяло розови модели в стил Барби, а дори и такива с цвят фуксия. Някои изследвания предполагат, че розовите лещи могат да предизвикат положителни психологически емоции.

6. Слънчеви очила с кристали

Моделите с камъни и кристали са женствен стил, който е идеален за дами, които искат да добавят нотка на блясък към външния си вид. Тези слънчеви очила разполагат със смела рамка, която е проектирана да привлече вниманието към погледа.

7. Перли


Перлите са вечен символ на чистота и романтика. След като ги виждахме смело да украсяват дизайнерски обувки и аксесоари, това лято те са забележителен акцент и върху някои луксозни модели слънчеви очила.

8. Ярки смели цветове.

Закачливите тонирани слънчеви очила са популярен избор за жени, които искат да добавят модерен нюанс към тоалетите си.

9. Хавана

Слънчевите очила в преливащо кафяв цвят (т.нар. хавана) или с шарка, наподобяваща черупката на костенурка са отличителна, но вечна алтернатива на гладките черни или буйните цветни рамки. Този класически завършек ще гарантира, че изглеждате безупречни, независимо от силуета.

10. Очила без рамка

Този тип очила обикновено са украсени с фини, но въздействащи детайли и носят на притежателя си истинско усещане за лукс.

И все пак в разнообразието от форми и цветове, които се предлагат на пазара ви съветваме да изберете чифт със сравнително стандартни рамки и плътен цвят, който да подхожда с по-голяма част от гърдероба ви. Уверете се, че получавате добра UV и UVB защита, за да сте сигурни и спокойни през цялото време. И не забравяйте  да търсите чифт, който най-вече  да е удобен на лицето ви, за да можете да продължите смело напред.

Sunglasses.bg